Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Η Δημοτική Παράταξη ΦΙ.Κ.Ο. καταγγέλλει ως αντισυνταγματική,  αντιλαϊκή και αντεθνική την δέσμευση από την Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α. προς πληρωμή του παράνομου και επαχθούς χρέους.
Με την ενέργειά της αυτή η Κυβέρνηση δείχνει ότι:
- Απαξιώνει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απομακρύνεται από τις προεκλογικές της εξαγγελίες για κατάργηση του ολέθριου «Καλλικράτη».
- Υπερβαίνει τις περιβόητες «κόκκινες γραμμές» σε μια άτακτη υποχώρηση απέναντι στους «δανειστές».
- Προσχωρεί όλο και περισσότερο στην πολιτική της ευρωλαγνείας, την οποία και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ακολούθησαν, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την Ελλάδα και τον περήφανο λαό της.
Η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας είναι ζητούμενο, όχι όμως έναντι οιουδήποτε τιμήματος.
Πιστεύουμε ότι, για την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. δεν μένει άλλος δρόμος από την ολική ρήξη με τους εταίρους – «δανειστές» μας, εφόσον οι τελευταίοι συνεχίσουν να επιμένουν άκαμπτα στην περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.
Αλλιώς θα αποτελέσει και αυτή μία νεώτερη έκδοση της καταστροφικής πολιτικής των μνημονιακών Κυβερνήσεων. 
Καταδικάζουμε όμως συγχρόνως και την υποκριτική στάση της Δημοτικής Αρχής, που «ξέχασε» ότι:
  • Στήριξε και στηρίζει τα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης
  • Συμπαρατάχθηκε με την εθελόδουλη πολιτική που ακολούθησαν.
  • Αποδέχθηκε τις συνεχείς περικοπές στους προϋπολογισμούς του Δήμου, κατά τα προηγούμενα χρόνια των μνημονιακών Κυβερνήσεων
 και τώρα προτείνει και μας καλεί  να καταδικάσουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α., για να δείξει ότι δήθεν  «επαναστατεί» για τα δίκαια Δήμου και δημοτών, που η ίδια ουδέποτε υποστήριξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου